MASSZÁZS

Ha volt már része a masszázs élményében, akkor tudja milyen csodálatos közérzetet teremt. Aki még nem tapasztalta jótékony hatásait, itt az ideje, hogy kipróbálja!

Összetett hatásából adódóan az egészségmegőrzésben és regenerációban jelentős szerepe van.

A stresszes, rohanó életmód és a belőle származó testi-lelki egyensúly elvesztése lehetetlenné teszi az általános elégedettség és boldogság fenntartását. A rohanó életmóddal járó stressz, aggodalom, kevés testmozgás, a nem megfelelő táplálkozás, helytelen testtartás és az egyoldalú fizikai megterhelés aszimmetrikus-túlfeszített izomtónus kialakulásához vezet.

A masszázs az egyik legősibb és legkellemesebb természetes módszer a betegségek megelőzésére és gyógyítására. A masszázsterápia nem csak az izmokat, a bőrt és a vérkeringést frissíti fel, hanem csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre is.

Általános hatása:

A masszázs mechanikai hatására a szervezetben sokrétű változások jönnek létre. A szervezet egyes életfolyamataira gyakorolt hatások egyszerre következnek be, és közben egymásra is hatnak. Fokozódnak a nedvkeringések, a vérkeringés, a nyirokkeringés, gyorsulnak az anyagcsere folyamatok, emelkedik a testhőmérséklet, fokozódik a vizeletkiválasztás és a légzés.

A jobb vérellátás miatt a fájdalomérzés csökken. Az elhalt hámsejtek a felszínről eltávoznak, javul a bőr rugalmassága.

A test nagy felületének masszázsa az egész testre hat. Javul a vérkeringés, a szívműködés, a légzés, az anyagcsere folyamatok és az idegműködés. Változik a pulzusszám és a vérnyomás. Fokozódik a vizeletkiválasztás, a testhőmérséklet és a légzés ritmusa.

Izommerevség: A masszázs a bőrre és az izomzatra hat a legkedvezőbben. Izommerevség akkor léphet fel, ha túl keveset, túl sokat vagy helytelenül mozgunk, ha órák hosszat ugyanabban a helyzetben maradunk, de szorongás vagy állandó belső feszültség esetén is kialakulhat. Normális körülmények között, ha az azt kiváltó probléma elmúlik, az izmok újra elernyednek, az izommerevség pedig megszűnik. Gyakran előfordul viszont, hogy egész izmokban, illetve az izomszövet egyes területein krónikus izommerevség alakul ki. Ez hosszabb-rövidebb idő elteltével fájdalmassá válik. A fájós hát és a ferdén tartott nyak is azt jelzi, hogy testünk ezen részeit hosszú időn át helytelenül terheltük vagy túlterheltük.

 

A gyógymasszázs egy különleges fajtája a vákuumos kezelés, más néven vákuummasszázs vagy köpölyözés. Erről bővebben ide kattintva olvashatsz.