Test- és fülgyertya-kezelés

 

A gyertyákkal történő kezelés a természetes gyógyítási módszerek egyike. Használata egyszerű, hatékony, kellemes és harmonizáló. A gyertyák természetes alapanyagból, azaz méhviaszból készülnek.

A méhviasz gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású.

A fülgyertyázás egy egyszerű, természetes gyógymód.  Nem  hagyományos gyertyáról van szó, hiszen üreges, méhviasszal és viaszkeverékkel átitatott szövetből készül. A fülgyertya lassan, kb. 10-15 perc alatt ég el, ezalatt hőhatás keletkezik, mely átterjed a fülre,valamint a fül belsejére is. Mivel a gyertya cső alakú, az égő láng alatt légritka tér keletkezik, amely vákuumhatást eredményez.

 

A testgyertya ugyanolyan mint a fülgyertya, lehet pár miliméterrel szélesebb a keskenyebbik vége. A kezelés menete is megegyezik a fülgyertyázás menetével. A kezelés kb. 20-25 perc. A testen több helyen égethetünk gyertyát.

A nyirokrendszer behálózza egész testünket, befolyásolja az immunrendszer működését, ezért rendkívül fontos a tisztántartása, a dugulás megszüntetése. Ma már a testgyertya a jól bevált természetgyógyászati eszközök közé tartozik, világszerte használják kiegészítő terápiaként a különböző egészségügyi problémáknál.

 

Testgyertyát bárhol használhatunk a test bőrfelületére helyezve.

  • Méregtelenítés, nyiroktisztítás
  • Reflexzónák, akupresszúrás pontok, csakrák aktiválása 
  • Energiablokkok oldása
  • Fájó testrészek - izom, gerinc, izület 
  • Emésztőrendszeri problémák - puffadás, székrekedés, hasüregi panaszok 
  • Görcs- és stresszoldás, alvási zavarok