Virágterápia

 
 

Mi a virágterápia?

 
A virágterápia egy egyszerű, de nagyon hatásos módszer a lelki nehézségek és testi tünetek kezelésére. A különböző virágokból készített eszenciákat csepp formájában lehet szedni. Nincsenek mellékhatásai és allergiások is szedhetik.
 
A virágkivonatokat nem a fizikai tüneteid, hanem az aktuális lelki-érzelmi állapotod alapján választjuk ki neked és készítjük el személyre szabottan. Minden esetben egyedi eszencia készül - csak neked.

 
Mindegyik alapeszencia egy-egy hangulathoz, érzelemhez társítható. Így a pillanatnyi kedélyed fogja meghatározni, hogy melyik virág vagy virágok kivonatára van szükséged a lelki egyensúlyod helyreállításához. Egyszerre akár öt virágkivonatot is kombinálhatunk.
 

A virágterápia tökéletes kiegészítése bármilyen testi-lelki terápiának, növeli azok hatékonyságát, felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, azaz a harmónia helyreállítását.

 
 

A virágterápia eredete

 

A virágterápia egy formáját már elődeink is előszeretettel alkalmazták. A népi tudás része volt, hogy az emberek ismerték a növényeket és azok virágait, és azokat képesek voltak alkalmazni különböző betegségek esetén.
 
A virágeszenciák kimondottan terápiás jellegű felhasználását Edward Bach, angol orvos és homeopata fejlesztette ki az 1930-as években. Bach 38 törzseszenciát tartalmazó rendszere a jelenlegi legismertebb virágterápiás módszer. A 38 alapeszenciához 38 kártya is tartozik virágok képeivel: ezek segítik a terapeutát vagy az egyént a szükséges cseppek kiválasztásában.
 
Mi is a Bach-féle rendszert alkalmazzuk, annyi különbséggel, hogy nem az angliai gyártó által előállított Bach-virágkivonatokat, hanem egy magyar cég által nagyrészt a Kárpát-medencében gyűjtött virágokból készült eszenciákat használunk. Ezt a meglévő alaprendszert bővítjük szépen lassan a saját gyűjtésű és elkészítésű virágkivonatainkkal.
 
 
 

Adagolás

 
Naponta 2-4 alkalommal 4 cseppet kell nyelv alá csepegtetni.
 
Egy kúra általában 2-4 hétig tart, de már pár nap után javulást fogsz tapasztalni az állapotodban. 
 
Nagyon súlyos, régebb óta fennálló tünetek kezelése hosszabb ideig is eltarthat. Például egy kóros depressziós állapotból nagyjából annyi idő lesz a felépülés, amennyi ideje a depresszióban szenvedsz.
 
 
 

Tárolása

 
Fénytől, sugárzó hőtől védeni kell és ami még fontosabb, az elektroszmogtól távol kell tartani. Tehát ne rakd hűtőbe és számítógép vagy mobiltelefon közvetlen közelébe!